Norbi

Norbi módszereiről

Norbit régóta, még a felfutása előttről ismerem. Évekkel ezelőtt rendeltem meg tőle jótékonysági rendezvényekhez fittness órákat. Öröm volt nézni, ahogy megmozgatta a gyerekeket, felnőtteket. És bizony nehéz volt csinálni, akár csak tíz percig is. Akkor már Rékával dolgozott együtt, aranyos kis pár voltak. Norbi közvetlen volt, nem felfuvalkodott.

Később véletlenül összefutottam vele egy gyógyszertárban, a W12-es A8-asából szállt ki, de még mindig ugyanolyan közvetlen volt, megismert.

Mély tisztelettel adózom tevékenységének, kövezzenek meg, de mint embert is tisztelem. Hozzá kell tennem, hogy talán senki annyi embernek nem segített a fogyásban Magyarországon, mint ő. Megérdemli, hogy gazdag legyen, megérdemelné, hogy békén hagyjuk őt emiatt.

De a véleményem ettől független, igyekszem tudományos maradni.

Minden, ami mozgás és Norbi, az jó. Jól meg tud mozgatni, ez tény. Ebből baj nem lehet. Csináljuk!

Az étrendjére viszont nem csak jót tudok mondani.

Hozzáteszem, hogy egyik ismerősöm gyermeke sokat fogyott a módszerrel (meg rengeteg önuralommal), tehát van tapasztalatom arról, hogy működik.

Viszont szerintem egy kicsit drasztikus. Az, ahogy a szénhidrátokat bűnösnek kiáltja ki, semmiképp nem tetszik. Ne próbáljuk meg a természetes cukrokat, keményítőt, stb. ilyen vagy olyan módon előállított, de mégiscsak „vegyszerrel” pótolni. A Xilit (nyárfacukor) persze mehet, csak módjával, mert hashajtó. (erről van saját véleményem: nem véletlen használják „fogvédő” rágókban, mivel állítólag a baktériumok nem tudják lebontani, sőt egyesek el is pusztulnak tőle. Véleményem szerint ez is oka lehet a hashajtásnak, egyrészt mivel nem bontják le, benne marad a bélcsatornában, így a vizet is megkötve tartja, de másrészt az is lehet, hogy a bélflóra egyes hasznos tagjai el is pusztulnak tőle – erről még bővebben máshol)

És ott van a csülök. Persze magyarok lévén a sertéshús hozzá tartozik az étrendünkhöz, de ne vigyük túlzásba. Ha fogyózni akarsz, akkor ne azt edd: a sertés színhúsnak is állítólag 40% fölötti része zsír, hát még a csülök. Ráadásul – erre majd külön kitérek – a sertéshús állítólag olyan méreganyagokra bomlik a szervezetünkben, amely az egészséges életmódban is gátol minket. Én persze eszem sertéshúst, meg csülköt is néha, de ne vigyük túlzásba. (én nem fogyózom)

Tehát Norbi, jobban tennéd, ha visszatérnél a gyökerekhez, a természethez. Nincs jobb, mint a gyümölcs, a zöldség, egy jó kis süti a nagyitól. A szénhidrátok hiánya bizony az agyműködésre káros lehet. A tejzsír is fontos vitaminforrás. Stb. még van mit finomítani a módszeren.

Ezzel szemben a műcukrok károsak lehetnek.

És már bejelentkezés nélkül be sem lehet lépni a honlapodra, hogy megismerjem a termékeket. Miért?

No comments yet.

Join the Conversation